Sök efter ett yrke.

Åtta yrken

Hamnarbetare

Hamnarbetare jobbar med att lasta och lossa fartyg och se till att gods förflyttas till rätt ställe på ett säkert sätt. De dirigerar även passagerare till och från fartyg. Till hjälp i arbetet använder man olika truckar, kranar och andra maskiner. Säkerhet och noggrannhet är viktiga i arbetet, även då det sker under tidspress.
Bild på en hamn.

Handpaketerare

Handpaketerare arbetar med att packa produkter för hand, vanligtvis inom industrin eller handeln. Det är bra att vara effektiv, noggrann och kunna hantera ett högt arbetstempo.

Hem- och konsumentkunskapslärare

Som hem- och konsumentkunskapslärare är det viktigt att vara intresserad av mat, hälsa och miljö - men framförallt ska man tycka om att arbeta med barn och ungdomar. En lärare i hem- och konsumentkunskap undervisar elever i matlagning, hur man sköter ett hem och hur man hanterar hushållsbudgeten. Ämnet ger eleverna verktyg för att kunna medverka till en hållbar utveckling genom att göra medvetna val för egen och andras hälsa, ekonomi och miljö.

Hjälpmedelstekniker

En hjälpmedelstekniker hjälper människor med funktionsnedsättning att klara sin vardag. Ett stort intresse för människor och teknik är viktigt när man arbetar med service, underhåll och anpassning av hjälpmedel. Arbetsuppgifterna kan variera i svårighetsgrad, självständighet och grad av eget ansvar.

HT Hotellreceptionist

Hotellreceptionister arbetar med att checka in, sköta bokningar, svara på frågor eller på andra sätt ge service till gästerna på hotell. Arbetsuppgifterna handlar i grunden om att få gästerna att trivas, oavsett om det är ett litet pensionat eller ett stort hotell som är arbetsplatsen. Man möter många människor och det är viktigt med bra bemötande.
Bild på en hotellreceptionist.

HV Hovslagare

Hovslagare skor hästar för att hoven ska klara de påfrestningar som hästen utsätts för när vi kör eller rider. Noggrannhet och precision är viktigt för en hovslagare. Det krävs dessutom en förmåga att kunna hantera djur på ett bra sätt.
Detaljbild, fastspikning av sko på häst

HV Hudterapeut

En hudterapeut arbetar med hudvårds- och skönhetsbetandlingar för hela kroppen. Det finns många olika arbetsplatser att välja på. Hudvårdssalong, SPA, kryssningsfartyg, parfymeri, apotek och kliniker inom plastikkirurgi och hud är bara några exempel. Antalet yrkesroller blir fler i takt med att efterfrågan på hudvårdstjänster utvecklas.
Hudterapeut

BA Håltagare

Håltagare arbetar med att ta upp hål i olika byggmaterial som betong, tegel och sten. Håltagning görs bland annat för att ledningar och rör ska kunna dras igenom byggdelar eller där nya dörrar och fönster ska installeras. Håltagaren arbetar oftast med ombyggnationer och nyproduktion, men även inom rivning där man av olika skäl måste montera ned hela eller delar av byggnader.