Sök efter ett yrke.

Sex yrken

RL Bagare och konditorer

Som bagare eller konditor arbetar man med att baka allt från matbröd till tårtor eller andra bakverk. Båda är kreativa yrken där känsla för både smak och färg och form är viktig. I grunden ligger kunskapen om råvarorna som används. Arbetet kan ske både med hjälp av maskiner och för hand. Det är bra att både vara kreativ, men också stresstålig och ha förmåga att organisera sitt arbete.
Bagare fyller pajformar

Barnsjuksköterska

Barnsjuksköterskor arbetar bland annat med barnhälsovård, skolhälsovård, barnmedicin, barnkirurgi och barnpsykiatri. Arbetsuppgifterna varierar beroende på verksamhet. Arbetet kräver att barnsjuksköterskan kommunicerar och anpassar information utifrån barnets ålder, utvecklingsnivå och tidigare erfarenheter.
Bild på en barnsjuksköterska och en patient.

BA Betongarbetare

Betongarbetare tillverkar grunden till hus, vägar och anläggningar. I arbetet ingår att bygga form, armera, gjuta och efterbehandla betongkonstruktioner. Det kan vara husgrunder, golv, väggar, pelare och broar. Betongarbetare monterar också prefabricerade betongelement som levereras till byggarbetsplatsen från en fabrik, vilket blir allt vanligare i dagens byggande.
Bild på betongarbetare.

Bilskadereparatör

En bilskadereparatör återställer formen och strukturen på skadade bilar. I arbetet används olika typer av specialverktyg och databaser. Det är ett hantverksyrke som kräver god känsla för form och förmåga att hantera många olika material.
Bild på en bilskadereparatör.

FT Bussförare

Bussförare kör expressbuss, flygbuss, färdtjänst eller linjetrafik. Även turist- och beställningstrafiken sysselsätter många bussförare. Att arbeta som bussförare är ett ansvarsfullt serviceyrke. Bussföraren är företagets ansikte utåt och det är viktigt att bemöta kunderna på ett positivt sätt.
Bussförare i en buss

BA Byggnadsplåtslagare

Byggnadsplåtslagare arbetar med att klä byggnaders tak och fasader med plåt. I arbetet ingår att tillverka, bearbeta och montera plåtdetaljer i olika former. Byggnadsplåtslagare arbetar både med nyproduktion och renoveringsarbeten. Andra uppgifter som ingår i yrket är bland annat montering av taksäkerhetsanordningar och regnvattensystem samt snöskottning av tak.