Handpaketerare

Handpaketerare arbetar med att packa produkter för hand, vanligtvis inom industrin eller handeln. Det är bra att vara effektiv, noggrann och kunna hantera ett högt arbetstempo.

Handpaketerare arbetar både inom tillverkningsindustrin, till exempel med packning av olika produkter men också inom handeln. Man kan också vara anställd genom bemanningsföretag.

Arbetsuppgifter
Handpaketerare fyller och tillsluter och sätter etiketter på förpackningar för hand. Det kan till exempel arbeta med att packa bröd, kakor, grönsaker eller köttprodukter från ett rullande band. Man sorterar, emballerar och väger produkter manuellt. Man ansvarar för att produktionen flyter på genom att tömma och fylla på material.

Andra exempel på arbetsuppgifter kan vara att packa matkassar till privatpersoner eller fruktlådor som ska levereras till arbetsplatser. Man kan också packa ihop sallader som säljs i livsmedelsbutiker, packa kryddor och te eller sätta etiketter på flaskor. Det går också att arbeta med att packa varor inom handeln, till exempel varor som beställts över internet.

Arbetstider
Skiftarbete kan förekomma.

Förmågor

Förmågor som är bra för en handpaketerare att ha eller utveckla:

God fysik: Arbetet kan vara påfrestande för kroppen och det är viktigt att arbeta ergonomiskt för att inte skada sig. Ibland förekommer tunga lyft.

Noggrannhet: Man behöver vara bra på att kontrollera att uppgifter är gjorda på rätt sätt.

Resultatinriktad: Det är bra att vara snabb och effektiv i arbetet och kunna arbeta med rutinmässiga arbetsuppgifter.

Stresstålighet: Arbetet sker ibland i högt tempo, till exempel vid löpande band inom industrin.